Augusztusi nyitva tartás

Kedves Vásárlóink!

Augusztusban a DMK egyes közösségi házai időlegesen zárva tartanak, ami érinti a Szatyor termelői piacokat is.
Ennek folytán az Újkerti Közösségi Házban csak augusztus 26-án, míg a Homokkerti Közösségi Házban csak augusztus 7-én és 28-án lesz piac!
A Tímárházban és a Csapókerti Közösségi Házban augusztusban is a megszokott rendben várunk mindenkit!
Megértéseteket köszönjük!

Ismét Gardrób a Szatyorban

Tudtátok, hogy ruhatárunk átlagosan 25%-át nem is használjuk? És hogy évről-évre tonnányi textil landol a szemétben, pedig 95%-a újrahasznosítható lenne?
Pedig az újrahasznosítás környezetkímélő és takarékos is!
Épp ezért, s mert a tavalyi évben igen nagy sikere volt, július 29. és augusztus 1. között újra megrendezzük a SZATYOR GARDRÓBOT!

Az elmúlt hetekben összegyűlt, kinőtt/megunt ruhák közül első alkalommal július 29-én, kedden 16-17 óra között az Újkerti Közösségi Házban válogathattok kedvetekre.
A ruhákat nem árazzuk be, de ha azokért cserébe adományt helyeztek el a mellettük felállított gyűjtőládába, köszönettel fogadjuk. A befolyt összeget a Szatyor Debrecen Egyesület működésére fordítjuk.

Ezúton várjuk ÖNKÉNTESEK jelentkezését, akik a ruhák ki- és elpakolásában, szortírozásában segítenének. Ha kedvet érzel magadban, hogy ezzel támogasd munkánkat, kérünk, jelezd az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen!

Kallódik még otthon fölösleges ruhaneműd? Hozd el bátran a Gardrób alkalmaira, ezzel is gazdagítva a kínálatot!

Ami számodra lom, másoknak még lehet kincs! Reméljük, sokan találtok kedvetekre való holmikat!

Szatyor-Hírek 2014. július

Hosszú ideje nem jelentkeztünk hírlevelünkkel, pedig igen sok minden történt ezalatt az idő alatt a Szatyor életében.

Az egyik legfontosabb változás az Újkertben történt, a nyári időszakban a piac ideje egy órával előrébb került. Szeptemberig a korábban szokott időpont helyett 16.00 és 17.00 óra között találjátok meg termelőinket a Közösségi Házban.

A tavasszal csatlakozó két új termelőnk, Hugert Ági (méz) és Juhászné Kriszta (sajt, joghurt) igazán remek tagjaivá váltak a kis csapatunknak, s reméljük, sokan megszerettétek kiváló termékeiket is.

Az elmúlt hetekben bizonyára sokan fölfedeztetek további két termelőt egyik-másik piacunkon:

Hajduné Bethlen Andrea csodálatos balkonládái és újrahasznosított alapanyagokból készült virágtartói igazi ékei lehetnek ablakainknak. Természetesen az érdeklődők belevaló holmit is találhatnak nála, gyönyörű, vegyszermentesen termesztett fűszernövények és sziklakerti növények sorakoznak asztalán hétről-hétre. Andreát elsősorban a Csapókerti piacon találják meg az érdeklődők, de sokszor megfordul az Újkertben is. Termékei hamarosan elérhetőek lesznek honlapunkon keresztül!

Kiss Mihály szépapja 200 éves receptjei alapján, különös gonddal, kézi erővel, szintetikus parfüm nélkül, a kecsketej hatóanyagainak felhasználásával és kizárólag természetes alapanyagokból készíti szappanjait, melyek igazán csodás érzést biztosítanak bőrünk számára. Ökogazdasága azonban a szappanokhoz használt kecsketejen túl egyéb kincset is terem, melyet a Sövénykúti Napfényszelet termékcsalád zár magába. Az aszalt zöldségeket és gyümölcsöket tartalmazó szeletek nyers, gluténmentes alapanyagokból készülnek hozzáadott cukor és adalékanyagok nélkül. Termékeit keressétek szerdánként a Tímárházban!

Régi termelőnk, Kökényessy György almaecettel, aszalványokkal, szárított fűszernövényekkel már egy ideje ugyancsak újra közöttünk van, egészségmegőrző portékái elérhetőek honlapunkon is, azokat a Csapókerti piacon vásárolhatják meg az érdeklődők.

Ahogy gőzerővel dübörög a nyár, sok új termék is megjelent a választékunkban az állandóan jelen lévő füstöltáru, pékáru, olaj, méz, sajtkínálat és egyebek mellett. Igazi zöldség- és gyümölcsdömpingben lehet része annak, aki ellátogat hozzánk. Harsogó paprikák, zamatos paradicsomok, színes cukkinik és padlizsánok, ropogós répák, káposzták és megannyi gyümölcs az ízletes málnától a ribizlin át a barackig, szilváig! Ezeket a vegyszermentesen megtermelt, megbízható forrásból származó vitaminbombákat mindenki nyugodt szívvel teheti az asztalra!

A nyár azonban mást is tartogat számunkra: a tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra megrendezzük a SZATYOR GARDRÓBOT!

Kérünk mindenkit, akinek van használt, de jó állagú felnőtt, vagy gyerek ruhája, hozza el nekünk a piacok alkalmával július 08. és július 19. között!
Gyűjtés után egy-két hét múlva a piacok idejében GARDRÓBOZUNK: mindenki kedvére válogathat a ruhák között! A ruháknak nem lesz előre meghatározott ára, azonban adományokat a mellettük elhelyezett becsületkasszába elfogadunk. A befolyt összeget a Szatyor Debrecen Egyesület működtetésére fordítjuk. Reméljük, hogy sokan találtok majd kedvetekre való holmikat!
Az újrahasznosítás/újrahasználás nemcsak takarékos, de környezetkímélő is!!!

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is, ahol napi szinten értesülhettek aktuális híreinkről, akcióinkról, eseményeinkről! https://www.facebook.com/debreceniszatyor
Segítsétek munkánkat egy-egy megosztással, híreink terjesztésével!

Folyamatosan várjuk ötleteiteket, visszajelzéseiteket, megjegyzéseiteket az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen!
Ne feledjétek, hogy a Szatyor egy közösség, ahol mi magunk alakítjuk a dolgainkat - akár csupán azzal, hogy a véleményünket elmondjuk.

Szatyor-Hírek 2014. április

Az elmúlt hetekben sok újdonsággal találkozhattatok a piacokon. A tavasz előrehaladtával kínálatunk folyamatosan bővül. Megjelentek a friss zöldségek: fejessaláta, uborka, spenót, újhagyma, retek... már nagyon vártuk ezeket a vitaminbombákat, de érdemes volt, hisz valamennyi megbízható forrásból, kíméletes vagy biogazdálkodásból származik, így nyugodt szívvel tehetjük azokat az asztalra.

Újra kapható kecsketej, és sokak örömére a héten már kecskesajt is kerülhetett a szatyrunkba.
Az Újkerti piacra már weboldalunkon keresztül is rendelhetőek Fekete Zsóka mangalica termékei, valamint Antalné Magdi és Berta István kenyér- és pékárui.
Sok új termék jelent meg és kerül föl folyamatosan a honlapra az ő portékájukon kívül is, érdemes hétről-hétre figyelemmel kísérni valamennyi termékkategóriát.
Mint ahogy bátorítunk minden kedves vásárlót a rendelésre is, hisz így garantáltan hozzájutunk mindahhoz, amiért a piacra indultunk.
Ne feledjétek, ha egy termékből csak kisebb mennyiségre van szükség, TIZEDESPONTTAL (nem vesszővel!) van lehetőség azt elhelyezni a kosárban. Pl. 20 dkg sajt esetén 0.2 kg-ot adjatok meg, s az máris a virtuális kosaratokba kerül.

S mindezek után lássuk, mi várható még áprilisban!

A következő hetekben két új termelővel is találkozhattok majd, ha ellátogattok a Szatyorba:
Juhászné Krisztina fantasztikus sajtokkal érkezik hozzánk, de kínálatában megtalálható a joghurt is. Ismerkedjetek vele, kóstoljatok, vásároljatok, termékei között az ínyencek igazi különlegességeket is találhatnak.
Hugert Ágnes akác, hársfa, napraforgó és vegyes virágmézzel érkezik a piacra. Kiváló helyen gyűjtenek a méhek, a családokat bioméhészeti elvek szerint tartja, a mézek gondos munkával kerülnek előállításra, fogyasszátok termékeit egészséggel!

Közeleg a Húsvét, ennek apropóján április 15-18. között minden egyes piacunkon nyuszisimogató várja a kicsiket és nagyokat egyaránt!
Április 18-án, pénteken a Csapókertben pedig egyéb programokkal is készülünk a csemeték számára: elkóborolt báránykák felkutatásában várjuk segítségüket, melyért természetesen jutalom jár. Aki pedig kedvet érez magában, az rajzolhat, színezhet a helyszínen.

A nagyobbak figyelmébe ajánljuk a Szatyor Klub harmadik alkalmát, mely ugyancsak április 18-án kerül megrendezésre a Csapókertben, 17.30-tól.
Téma: Élő táplálék = egészséges ember, avagy egy marék földben húszmilliárd mikroba.
Előadók és házigazdák: Kissné Varga Éva és Kökényessy György.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Nagy szeretettel várjuk vásárlóinkat, termelőinket, barátainkat és ismerőseinket április 26-án, szombaton LOCSOLÓBÁLunkra, melyet a Csapókerti Közösségi Ház Tánctermében tartunk 19.00 órai kezdettel. A jegy ára 3.000,- Ft/fő, mely tartalmazza a vacsorát (sertés- és birkapörkölt, burgonya, savanyúság, sütemény, éjfélkor főzőkolbász mustárral). Az innivalót az ár nem tartalmazza, annak biztosítása egyénileg történik. Tombola a helyszínen vásárolható, melyre szertettel várunk felajánlásokat. Jegyek április 19-ig kaphatóak Balogh Antal és Bojti Tibor termelőinknél.

Sokat munkálkodunk a Szatyorért, de számtalan munka vár még ránk. Számítunk tehát mindenki segítségére! Ha ötleteiddel, munkáddal van kedved segíteni munkánkat, ne habozz jelentkezni az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen!
Kövessetek minket Facebook oldalunkon is, ahol napi szinten értesülhettek aktuális híreinkről, akcióinkról, eseményeinkről! https://www.facebook.com/debreceniszatyor

Szatyor-Hírek 2014. március

Kedves Szatyrosok, Barátaink és Érdeklődők!

Hivatalosan is megérkezett a tavasz, hamarosan megjelennek a friss, szezonális zöldségek is piacainkon. Érdemes figyelemmel kísérni weboldalunkat, mert új és régi termelőink folyamatosan töltik föl egyre bővülő kínálatukat!

Lássuk az újdonságokat!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy választékunkba visszatért a kecsketej. Almási Andrástól valamennyi piacon rendelhető a megszokott minőségben és áron. Rövid időn belül érkeznek a fantasztikus kecskesajtok is!

Az elmúlt hetekben megismerkedhettetek új termelőinkkel. Az Újkerti piacon Antalné Magdi többféle kenyér- és pékáruját, valamint Fekete Zsóka mangalica húsáruit sokan szívesen fogyasztjátok. Mindezek a finomságok hamarosan előre rendelhetőek lesznek honlapunkon is.

Ugyancsak újdonság, hogy weboldalunkon keresztül az Újkerti vásárlók számára is elérhető a MÉZ! A Mézkuckó kiváló minőségű mézeinek széles választékát keressétek Szász Marcsinál! A Szatyor közösség tagjai a termékek mellett föltüntetett árból 10% kedvezményt kapnak!

Simon Imre fantasztikus hatással bíró bio búzafűlevét bármelyik piaci helyszínre megrendelhetitek. Valódi csodaszer, gazdag vitamin-, ásványianyag- és fehérjeforrás, méregtelenít, lúgosít, erősíti az immunrendszert, lassítja az öregedést, segít a daganatos sejtek elleni közdelemben, ragyogó támasz emésztési- és testsúlyzavarok esetén.

Szintén új termelőnk Balogh János, aki gondosan, kézzel válogatott fűszerpaprikából, hagyományos, malomköves őrléssel készíti fűszerpaprika őrleményét. Terméke honlapunkon már szintén elérhető, többféle kiszerelésben valamennyi helyszínre rendelhető.

A tavasz beköszöntével Tolnai István gombaszakértőnk is hétről-hétre jelentkezik új áruval. A megszokott szárított gombákon túl rendszeresen találtok nála friss erdei gombát, valamint medvehagymát is. A vásárlók számára receptekkel is készül, és bizton állíthatjuk, a gombáknak nem csak felismerésében szakértő, hanem elkészítésük terén is szolgálhat hasznos tanácsokkal!

Nagyon fontos változás, hogy weboldalunkon a MEGRENDELÉSEKET a megszokott napokon nem este 20.00 óráig, hanem ÉJFÉLIG adhatjátok le. Éljetek a lehetőséggel, hisz aki rendel, az garantáltan hozzá is jut az adott termékhez, nem viszik el azt az orra elől!

Március 21-én pénteken 17.30-tól ismét SZATYOR KLUB a Csapókerti Közösségi Házban! A Klub célja a Szatyor Debrecen Egyesület értékeinek (fenntartható fejlődés, vegyszermentes termesztés, egészséges életmód, tudatos vásárlás) népszerűsítése, a Szatyor piac termelőinek és mások jó gyakorlatának megismertetése, terjesztése.
Téma: A Hold és a természet, avagy mit mikor kertészkedjünk?
Előadó: Kökényessy György
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

A Szatyor mi magunk vagyunk, és rajtunk mindannyiunkon múlik a sikere, számítunk tehát mindenki segítségére! Ha ötleteiddel, munkáddal van kedved segíteni kezdeményezésünket, ne habozz jelentkezni az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen!

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is, ahol napi szinten értesülhettek aktuális híreinkről, akcióinkról, eseményeinkről!
https://www.facebook.com/debreceniszatyor

Szatyor-Hírek 2014. február

Kedves Szatyrosok, Barátaink és Érdeklődők!

Az elmúlt időszakban is azért dolgoztunk, hogy a város lakói közvetlenül a környéken munkálkodó gazdáktól szerezhessék be vegyszermentes, egészséges táplálékukat. Igyekszünk mind szélesebb kínálattal jelen lenni valamennyi piacunkon, természetesen megőrizve alapelveinket, az egészséges, fenntartható életet, termelést és fogyasztást.

Amint arról a korábbiakban tájékoztattunk mindenkit, új termelőkkel bővültünk. Fekete Zsóka díjnyertes mangalica húsáruit és Simon Imre búzafűlevét bizonyára sokak fogyasztják hetek óta nagy megelégedéssel.

Most újabb - de korántsem ismeretlen - termelőket szeretnénk mindenki figyelmébe ajánlani:
Antalné Magdi az Újkerti Közösségi Házban kapott lehetőséget kenyér- és pékáruinak értékesítésére, reméljük mind többen visszajártok majd hozzá!
Régi ismerősként köszönthetjük Tolnai Istvánt, aki gombaszakértőként szárított erdei gombával gazdagítja kínálatunkat. Őt előreláthatóan a Tímárházban és a Homokkerti Közösségi Házban érhetik el az érdeklődők.
Új termelőként üdvözölhetjük Balogh Jánost, aki feleségével, Juhász Judittal együtt fűszerpaprika-őrleményt, később dinnyét árusít majd nálunk.

Érdemes figyelemmel kísérni gazdáink kínálatát is, akik új termékekkel, akciókkal teszik változatosabbá termékpalettánkat. A legfrissebb ezek közül Elek Szabolcs két újdonsága, a mákpellet és lenmagpellet. Darálással mindkettőből liszt készíthető, ami ezt követően sokoldalúan fölhasználható. A részletekért keressétek Szabit, illetve tájékozódhattok honlapunkon a termékek leírásánál.

2014. február 21-én 17.30-tól Szatyor Klub indul a DMK Csapókerti Közösségi Házában (Süveg u. 3.), ahová minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk!
A Szatyor Klub célja a Szatyor Debrecen Egyesület értékeinek (fenntartható fejlődés, vegyszermentes termesztés, egészséges életmód, tudatos vásárlás) népszerűsítése, a Szatyor piac termelőinek és mások jó gyakorlatának megismertetése, terjesztése.
Az első alkalom témája: Mi is az a Szatyor Debrecen?
A kitűzött cél szellemében minden hónap 3. péntekén várunk mindenkit beszélgetéseinkre
, előadásainkra.

2014. február 12-én meghívott vendégei voltunk a DMK Belvárosi Közösségi Házában a "Belvárosi beszélgetések" programsorozatnak. Nagyon érdekes, tartalmas beszélgetés volt ez a közösség szerepéről, az értékeinkről, az önellátásról, a világ nagy problémáinak megoldási lehetőségeiről. Nagyon szépen köszönjük a szervezőknek a lehetőséget, az oda ellátogatóknak pedig a részvételt.

Sokat munkálkodunk a Szatyorért, de számtalan munka vár még ránk. Számítunk tehát mindenki segítségére! Ha van kedved segíteni munkánkat, érzel magadban kedvet fotózáshoz, szórólapozáshoz, kóstoltatáshoz ... stb., ne habozz jelezni azt felénk!
Ne feledjétek: a Szatyor nem egy szolgáltatás, hanem egy vásárlói és termelői közösség, így mindannyiunkon múlik a kezdeményezés sikere!

Újdonságok a Szatyorban

Kedves Mindenki!

A beköszöntött téli időjárás valamennyi piacunkon arra kényszerít minket, hogy termelőink épületen belül fogadják a vásárlókat. A termékek széles palettája folytán ez kis helyszűkével jár, de bízunk abban, hogy egy ilyen összeszokott közösségen ez nem foghat ki - ám ezúton kérjük mindenki megértését és türelmét a vásárlás során. Ebben a helyzetben kiemelt jelentősége van az interneten történő előrendelésnek, hiszen nincs mindenhol lehetőség az összes termék kipakolására, viszont az előre kicsomagolt áruval gördülékenyebben halad a kiszolgálás.

Örömhír viszont, hogy jövő héttől, azaz január 28-tól a Szatyorban két új termelővel is találkozhatunk!

Fekete Zsóka díjnyertes mangalica húsáruival várja a vásárlókat keddenként az Újkerti Közösségi Házban! A böszörményi ízvilágú, nagy odafigyeléssel és szakértelemmel készült finomságok harmadik generációs családi vállalkozásból kerülnek a piacra, természetesen valamennyi hagyományos eljárással készül. Kaphatóak lesznek füstölt húsok, hurka, kolbász, disznósajt, szalonna, tepertő, zsír… mindenki találhat kedvére valót közöttük!

Simon Imre gyorsfagyasztott bio tönkölybúzafűlével érkezik hozzánk, tőle valamennyi helyszínen megvásárolhatjuk ezt a praktikus kiszerelésben kínált különleges és egészséges étrend kiegészítőt. A búzafűlé természetes formában tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és fehérjéket, valamint klorofillt, mely hatóanyagok segítenek a szabadgyökök semlegesítésében, a zsírlebontásban, elősegítik a vérképződést, a lúgosítást, méregtelenítést. Bővebb információk elérhetőek weboldalán: www.biotonkolybuzafule.hu

Mindenkit szeretettel várunk a megszokott rendben négy helyszínünkön a jövő héten is!

Szatyor-Hírek 2014. január

Kedves Szatyrosok, Barátaink és Érdeklődők!

Reméljük, mindenki számára boldogan zárult az óév, és még több boldogságot, egészséget és sikert hoz a most induló új esztendő.
Jövő héttől a Szatyor is visszaáll a megszokott kerékvágásba, az idei első piacok és rendelési határidők a következők szerint alakulnak majd:

2014. január 7. kedd 17.00-18.00
SZATYOR az Újkerti Közösségi Házban (Jerikó u. 17-19.)
(A rendelés leadásának határideje 2014. január 5. vasárnap 20.00)
--------------------------------------------
2014. január 8. szerda 17.00-18.00
SZATYOR a Tímárházban (Nagy Gál István u. 6.)
(A rendelés leadásának határideje 2014. január 6. hétfő 20.00)
--------------------------------------------
2014. január 9. csütörtök 17.30-18.30
SZATYOR a Homokkerti Közösségi Házban (Szabó Kálmán u. 68.)
(A rendelés leadásának határideje 2014. január 7. kedd 20.00)
-------------------------------------------
2014. január 10. péntek 16.00-17.00
SZATYOR a Csapókerti Közösségi Házban (Süveg u. 3.)
(A rendelés leadásának határideje 2014. január 8. szerda 20.00)

Szeretettel várunk mindenkit!

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information

Copyright © 2013. Szatyor Debrecen - Minden jog fenntartva! Az oldalt készítette: INF-GROUP Kft.

Downlaod Premium Themes