Szatyor hírek - 2015. december

Rohamléptekkel közelednek az ünnepek, s a készülődéshez, ajándékozáshoz a Szatyorban is érdemes lesz szétnézni az elkövetkezendőkben! Ideje megtervezni a bevásárlólistákat, hisz az idei évben utoljára december 18-án lesz Szatyor! 2015 utolsó piaci alkalmai a következőképp alakulnak:

2015. december 15. kedd 17.00-18.00
SZATYOR az Újkerti Közösségi Házban (Jerikó u. 17-19.)
(A rendelés leadásának határideje 2015. december 13. vasárnap 24.00 óra)
--------------------------------------------
2015. december 16. szerda 16.30-18.00
SZATYOR a Vasutas Művelődési Központban (Faraktár u. 67.)
(A rendelés leadásának határideje 2015. december 14. hétfő 24.00 óra)
--------------------------------------------
2015. december 17. csütörtök 17.00-18.00
SZATYOR a Homokkerti Közösségi Házban (Szabó Kálmán u. 68.)
(A rendelés leadásának határideje 2015. december 15. kedd 24.00 óra)
-------------------------------------------
2015. december 18. péntek 16.00-17.00
SZATYOR a Csapókerti Közösségi Házban (Süveg u. 3.)
(A rendelés leadásának határideje 2015. december 16. szerda 24.00 óra)

Várunk mindenkit nagy szeretettel!

S ha már ünnepek, lássuk mi minden vár ránk ezekben az izgalmas hetekben:
A tél, a karácsonyi sütemények elengedhetetlen kelléke a méz, mely a Máriás Méhészet jóvoltából most már elérhető weboldalunkon keresztül is! Ne habozzon senki a rendeléssel, ha utánpótlásra van szüksége egy forró teába, vagy az ünnepi sütibe! A természet eme remeke továbbra is megtalálható valamennyi piacunkon, ahogyan több más mézes különlegesség is, ha ajándékozáson törné valaki a fejét!

Sokan hiányolták a vágott baromfit piacainkról, rájuk gondoltunk, mikor új termelővel gazdagítottuk létszámunkat. A rendszeres vásárlóink már bizonyára találkoztak Szabó Ernővel, aki gyönyörű tanyasi csirkét hoz nekünk piacról piacra. A Red Master fajtájú szárnyasok saját takarmányon nevelkednek, 1,3-2,5 kg közöttiek, s konyhakészen, megpucolva várják vásárlóinkat 1.500,- Ft/kg-os áron. Rendelésre kakas és pecsenyekacsa, illetve gyöngytyúk is rendelkezésre áll, KARÁCSONYRA HÍZOTT KACSA ÉS LIBA IS RENDELHETŐ személyesen bármely piacunkon!

Természetesen ez a hónap sem telhet el kézműves vásárunk nélkül. Szeretettel várunk minden érdeklődőt december 9-én, szerdán 16.30 és 18.00 óra között a Vasutas Művelődési Központban (Faraktár u. 67.), ahol a piaccal egyidőben helyi kézművesek portékáiból válogathatnak a hozzánk betérők. Gyönyörű kézműves ékszerek, karácsonyi dekorációk, fajátékok, és megannyi különleges, izgalmas holmi várja, hogy velük valakinek örömet szerezzenek!
Vásároljunk idén karácsonyi ajándékot helyi termelőktől, kézművesektől, akik saját kezük munkája által hoznak létre értékeket! Ha ezen dolgos emberek munkájának gyümölcsét választjuk, pénzünk helyi társunkhoz kerül, így sokkal több városunkban, környékünkön élő embernek lesz szebb karácsonya. Hát nem nagyszerű érzés? Támogassuk a valódi emberek által létrehozott értékeket!

Egyesületünk számára nagyon fontos, hogy az általunk működtetett termelői piacok minél jobb szolgáltatást nyújtsanak vásárlóink számára. Szeretnénk meghallgatni mindenki véleményét, hogy azokkal mennyire elégedett, s mi az, amiben fejlődhetünk. Épp ezért készítettünk egy kérdőívet, mellyel mindenki megoszthatja velünk a Szatyorról alkotott gondolatait. A kérdőívet bárki kitöltheti piacfelelőseink segítségével személyesen vásárlás közben, vagy interneten az alábbi linkre kattintva:
http://goo.gl/forms/ojqrQTPgQP
Minden visszajelzés fontos számunkra, köszönjük, ha figyelmet és időt szán ránk, ezzel is segítve a további munkánkat!

Végezetül kívánunk minden kedves vásárlónknak, barátunknak izgalmas ünnepi készülődést, békés, meghitt Karácsonyt és nagyon boldog Újévet!

Szatyor hírek - 2015. október

Lassan két hete, hogy lapoztunk a naptárban, s az október is tartogat friss híreket.

Új termelőkkel és kiváló termékeikkel ismerkedhetnek a nálunk vásárlók:

Sokak örömére ismét kapható termelői MÉZ a Szatyorban a MÁRIÁS MÉHÉSZET jóvoltából. A természet ezen fantasztikus ajándéka 5 változatban érhető el nálunk: akácméz, napraforgóméz, repceméz, vegyes virágméz és mézharmatos mustár különféle kiszerelései közül válogathatnak a rajongók. A mézeken túl nyers virágpor, és propolisz tinktúra is várja az érdeklődőket!

Különleges CHILISZÓSZAIVAL DANKA KRISZTIÁNT köszönthetjük termelőink sorában. A hihetetlenül csípős termékek több ízben és erősségben kaphatók, némelyikből már egy csepp is sok! A készítmények mellett paprika vásárlására is nyílik lehetőség szerdánként a Vasutas Művelődési Központban. Csípősre vágyók, kalandra fel!

Akik újabban hiányolták a házi készítésű TEJTERMÉKEKET, azoknak örömhír, hogy Kovácsné Hajdu Ibolya férjével, Egonnal visszatért a Szatyor piacaira. A mindig friss túrón, tejfölön, joghurton, kefíren, vajon és egyéb finomságokon felül pedig SAJTJAIKAT is megkóstolhatjuk ezentúl.

Ennétek egy jó csirkepaprikást? Ne feledjétek, Ibolyáék előzetes rendelésre KONYHAKÉSZ BAROMFIT is hoznak a piacokra!

Ismét BATÁTA a Szatyorban! Solymosi Attila jóvoltából ez a különleges, finom és tápanyagokban gazdag zöldségféle újra elérhető a szerdai és csütörtöki piacainkon!

A múlt havi sikerre való tekintettel októberben is folytatjuk KÉZMŰVES VÁSÁRUNKAT! Ékszerek, dísz- és használati tárgyak, natúrkozmetikumok vására OKTÓBER 21-ÉN, szerdán a piac ideje alatt (16.30 - 18.00 óra között) a Vasutas Művelődési Központban (Faraktár u. 67.)!

OKTÓBER 16-ÁN a Csapókerti Közösségi Házban 17.30-tól folytatódik a SZATYOR KLUB, mert hisszük, hogy a Szatyor értékeinek (fenntartható fejlődés, vegyszermentes termesztés, egészséges életmód, tudatos vásárlás) megismertetése sokak számára hat ösztönzőleg. Következő előadónk a Szabó Kertészet háziasszonya, JÓCSÁK ILDIKÓ. A téma: "Az vagy, amit megeszel" - az egészséges táplálásról és táplálkozásról női szemmel.

Kövessetek minket Facebook oldalunkon, ahol napi szinten értesülhettek aktuális híreinkről, akcióinkról, eseményeinkről! https://www.facebook.com/debreceniszatyor. Segítsétek munkánkat egy-egy megosztással, híreink terjesztésével!

Várjuk ötleteiteket, visszajelzéseiteket, megjegyzéseiteket az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen!

Szatyor hírek - 2015. szeptember

Bár az időjárás nem ezt súgja, mégis alig néhány nap, és hivatalosan is beköszönt az ősz, mely sok család életében hoz változást. Nincs ez másképp a Szatyor háza táján sem, lássuk, melyek ezek:

Az első hírünk sokakat tölt el talán szomorúsággal: a Tímárházban szeptembertől megszűnik a Szatyor. Sajnáljuk, szerettük, de kinőttük ezt a nagyszerű helyet.
Természetesen szerdánként sem marad senki a megszokott, kiváló minőségű termékek nélkül: szeretettel várunk ezeken a napokon minden kedves régi és új vásárlót a Tímárháztól csupán egy karnyújtásnyira, a Vasutas Művelődési Központba (Faraktár u. 67., a Járműjavítónál, a LIDL-lel szemben). Itt tágasabb, fedett térben, jó parkolási lehetőség és hosszabb nyitvatartási idő mellett (16.30 és 18.00 óra között) vásárolhat bárki, s piacaink közül talán itt a legszélesebb a kínálat is. A helyszín tömegközlekedéssel is kiválóan megközelíthető a 25, 25Y, 125, 125Y, 37, 41, 41Y és 45 járatokkal.
Weboldalunkon keresztül akár már most leadhatjátok rendeléseteket a következő piacra, a határidő minden héten hétfő 24.00!

Ősztől visszatérünk keddenként az Újkerti Közösségi Házba, ahol szeptember 1-én és 8-án még 16 és 17 óra között, ezt követően azonban már a régi rend szerint, 17 és 18 óra között várjuk vásárlóinkat.

Újdonsággal készülünk a Vasutas Művelődési Központban: szeptembertől minden hónap 2. szerdáján a piac ideje alatt a helyi termelők mellett a kézműveseknek is teret adunk. Érdemes ellátogatni hozzánk, így a vásárolt finomságok mellé alkalmasint egy szép kerámia, egy különleges ékszer, vagy egy illatos szappan is kerülhet hónapról hónapra a kosaratokba! Helyi kézműveseink portékáit első alkalommal szeptember 9-én szerezhetitek be. Kézműves vásár a Szatyorban tehát: a Vasutas Művelődési Központban (Faraktár u. 67.) minden hónap második szerdáján 16.30 és 18.00 óra között.

További örömhírünk, hogy új termelővel is találkozhatnak azok, akik ellátogatnak hozzánk. A Rácz család akvapóniás rendszerben termeszt elsősorban vizitormát. Fantasztikus, karakteres íze folytán salátába, vagy akár krémnek, levesnek elkészítve is igen ízletes csemege. Már nagyon várjuk, hogy az általuk tartott szibériai tokhalat is megkóstolhassuk, hamarosan ennek is eljön az ideje! A Rácz család termékei elsősorban a Csapókerti Közösségi Ház piacain lesznek elérhetőek.

S ha szeretnétek többet megtudni az akvapóniáról, látogassatok el az új szezon első Szatyor Klubjába szeptember 18-án (pénteken) a Csapókerti Közösségi Házba, ahol 17.30-tól Rácz Gréta fog előadást tartani a fent említett témáról. Nem hétköznapi dolog, az biztos! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is, ahol napi szinten értesülhettek aktuális híreinkről, akcióinkról, eseményeinkről! https://www.facebook.com/debreceniszatyor. Segítsétek munkánkat egy-egy megosztással, híreink terjesztésével!

Folyamatosan várjuk ötleteiteket, visszajelzéseiteket, megjegyzéseiteket az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen! Ne feledjétek, hogy a Szatyor egy közösség, ahol mi magunk alakítjuk a dolgainkat - akár csupán azzal, hogy a véleményünket elmondjuk.

SZATYOR HÍREK - 2015. JÚNIUS

Örömmel adjuk hírül, hogy már csak pár nap, és új piaci helyszínnel bővülünk!
Jó parkolási lehetőséggel, nagyobb térben, a megszokott, kiváló minőségű termékekkel várunk mindenkit!

Helyszín: VOKE Egyetértés Művelődési Központja (Vasutas Művelődési Központ)
Cím: 4034 Debrecen, Faraktár u. 67. (a Járműjavítónál)
Időpont: minden szerdán 16.30 - 18.00 óra között

NYITÁS: 2015. június 17.

A nyitás alkalmából termelőink kóstolóval kedveskednek a hozzánk betérőknek!

A helyszín tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető a 25, 25Y, 125, 37, 41, 41Y és 45-ös járatokkal, a Kolónia utcánál kell leszállni.

A nagy napra önkéntesek segítségét szeretnénk kérni, akik a piac ideje előtt és alatt a helyszín közelében található 2 buszmegállóban szórólapot osztanának az ott leszállóknak, és elkalauzolnák őket a helyszínre, amennyiben erre igényük van.
Ha van közöttetek olyan, aki örömmel vállalná ezt a feladatot, az kérjük telefonszáma megadásával jelentkezzen az 
 This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  e-mail címen! A segítséget ezúton is köszönjük!

Sokat munkálkodunk azon, hogy a város lakói közvetlenül a környéken munkálkodó gazdáktól szerezhessék be vegyszermentes, egészséges táplálékukat, megőrizve alapelveinket: az egészséges, fenntartható életet, termelést és fogyasztást.
Kérjük, segítsétek munkánkat híreink terjesztésével, Facebook oldalunk ajánlásával, postjaink megosztásával! Itt napi szinten értesülhettek aktuális híreinkről, akcióinkról, eseményeinkről! https://www.facebook.com/debreceniszatyor.

Nagy szeretettel várunk mindenkit szerdán 16.30-kor a Vasutas Művelődési Központban!

Szatyor Hírek - 2014. december

Közelednek az ünnepek, ilyenkor is figyeljünk oda, mi kerül az asztalra! Ideje megtervezni a bevásárlólistákat, hisz az idei évben utoljára december 19-én lesz Szatyor! Idén a piacok utolsó alkalmai a következőképp alakulnak:

2014. december 16. kedd 17.00-18.00
SZATYOR az Újkerti Közösségi Házban (Jerikó u. 17-19.)
(A rendelés leadásának határideje 2014. december 14. vasárnap 24.00 óra)
--------------------------------------------
2014. december 17. szerda 16.30-17.30
SZATYOR a Tímárházban (Nagy Gál István u. 6.)
(A rendelés leadásának határideje 2014. december 15. hétfő 24.00 óra)
--------------------------------------------
2014. december 18. csütörtök 17.00-18.00
SZATYOR a Homokkerti Közösségi Házban (Szabó Kálmán u. 68.)
(A rendelés leadásának határideje 2014. december 16. kedd 24.00 óra)
-------------------------------------------
2014. december 19. péntek 16.00-17.00
SZATYOR a Csapókerti Közösségi Házban (Süveg u. 3.)
(A rendelés leadásának határideje 2014. december 17. szerda 24.00 óra)

Várunk mindenkit nagy szeretettel!

S ha már a karácsonyi előkészületeknél tartunk: az elmúlt hetekben nagyon sok új termékkel bővült kínálatunk, melyek csaknem kivétel nélkül elérhetőek, rendelhetőek honlapunkon keresztül is.

Sokak örömére immár széles választékban találhat magának tejtermékeket az, aki igazán finom, egészséges, minőségi termékeket fogyasztana. Kefír, ízesített és natúr joghurtok, krémtúrók, házi túró, körözött, vaj – piacainkon mindenki talál kedvére valót közöttük.

Igazi ünnepi lakomákhoz rendelhető gyöngyös, hízott kacsa- és liba, pulyka is, természetesen konyhakészen. Süteményekhez dióbél, mák, mogyoró is akad bőséggel.

A Szatyor vásárlói nem maradnak karácsonyfa nélkül sem, valamennyi piacunkra rendelhetőek cserepes fácskáink, amik még ősszel, gondos odafigyeléssel kerültek edényeikbe. Az ünnepek után, tavasszal kiültethetőek a kertbe, így amellett, hogy megóvjuk a csemeték életét, a tűlevelekkel való küzdelemtől is megkíméljük magunkat.

Hiányzik még egy-két ötlet, hogy mi kerüljön a fa alá? Vásároljunk helyi termelőinktől, akik saját kezük munkája által hoznak létre értékeket! Legyen az háztáji élelmiszer, míves kézműves termék, mind-mind dolgos emberek munkájának gyümölcse. Kitűnő ajándék lehet egy üvegcse méz fokhagyma- vagy dióágyon, akárcsak egy fiola különleges hidegen sajtolt mák- vagy tökmagolaj, esetleg egy ünnepi dekoráció. Ismertessük meg kedvenc kézműves lekvárunk, szörpünk ízét családunkkal, barátainkkal, vagy lepjük meg őket fűszerválogatással, az öröm biztosan nem marad el!

Szilveszterig tart még akciónk, melynek keretében várjuk fényképes receptjeiteket Facebook oldalunkon olyan alapanyagokból, amiket a Szatyor piacokon vásároltok. A legtöbb lájk-ot elérő recept alapanyagait a nyertes megkapja ajándékba!!! Csatlakozzatok oldalunkhoz (https://www.facebook.com/debreceniszatyor), s ne habozzatok megosztani konyhai remekeiteket!

Végezetül kívánunk minden kedves vásárlónknak, barátunknak izgalmas ünnepi készülődést, békés, meghitt Karácsonyt és nagyon boldog Újévet!

Szatyor Hírek - 2014. szeptember

Immár hivatalosan is beköszöntött az ősz, sokak életében hozott ez változást, ahogyan a Szatyoréban is.

Két piacunk kezdési időpontja szeptemberben módosult:
az ÚJKERTI piacon szeptember 16-tól, a HOMOKKERTI piacon már a hónap elejétől 17.00 és 18.00 óra között várjuk kedves vásárlóinkat. Bízunk benne, hogy a módosított időpontok családbarátabbnak bizonyulnak, s többen tudtok eljutni az érintett helyszínekre.

Az elmúlt héttől ÚJ TERMELŐKKEL találkozhattak a piacra látogatók:
DANCS GÁBOR és ÁGNES kínálatában megannyi zöldfűszer található cserepes, vágott és szárított formában. A fantasztikus ízeket üvegbe is zárják, asztalukon a fűszerekből készült szörpök, szirupok, fűszeres lekvárok és szószok között egészen biztosan talál mindenki kedvére valót. A növényeket vegyszermentesen nevelik, a feldolgozott termékek tartósítószertől és mesterséges adalékanyagoktól mentesek. A zamatos zöldeket keressétek szerdai és csütörtöki piacainkon!
KOVÁCSNÉ HAJDU IBOLYA és férje halápi tanyájukon megtermelt zöldségféléket hoznak elsősorban csütörtöki és pénteki piacainkra. A magyaros konyha két alapvető hozzávalóján, a burgonyán és hagymaféléken kívül nemcsak konyhakerti növényeket, hanem olyan különlegességeket is találhattok náluk, mint a rebarbara, vagy esetenként a mezei csiperke. Ismerkedjetek kínálatukkal bátran!

Régi termelőink tekintetében is akadnak újdonságok:
Almási András a kecsketejes finomságain túl immár tehéntejből készült joghurttal és krémtúróval is megörvendeztet minket – sokak örömére.
Szász Marcsi eddigi termékei mellett olyan különlegességeket kínál, mint a facélia-, fenyő-, és gesztenyeméz. A tél közeledtével ezek igazán jó szolgálatot tesznek bárki étrendjében!
Kissné Kálmán Julianna és férje idei, friss savanyú káposztával tértek vissza a piacokra. Honlapunkon akár már rendelhető is ez a finom vitaminbomba!
Ugyancsak elérhetőek már weboldalunkon a Szabó Kertészet nagyszerű zöldség- és gyümölcslevei, befőttjei. Valamennyi vegyszermentes alapanyagból, tartósítószer nélkül került üvegbe, s csak rátok várnak.
A széles zöldség- és gyümölcskínálat pedig már nem is lehet kérdés, tőlünk senki sem távozik üres szatyorral!

Sajnos rossz hírünk is akad, Lévai Imre termelő néhány hétig nem tudja látogatni a piacokat, így ott termékeit nélkülözni kényszerülünk. Bízunk benne, hogy októberi híreink között már pozitív fordulatról számolhatunk be e tekintetben.
S ha már október: a következő hónap vége felé reményeink szerint visszatér mangalica termékeivel Fekete Zsóka, batátájával pedig Solymosi Attila is. Bizonyára sokan várjátok már, mi nagyon!

Sokat munkálkodunk azon, hogy a város lakói közvetlenül a környéken munkálkodó gazdáktól szerezhessék be vegyszermentes, egészséges táplálékukat, megőrizve alapelveinket: az egészséges, fenntartható életet, termelést és fogyasztást.
Kérjük, segítsétek munkánkat híreink terjesztésével, Facebook oldalunk ajánlásával, postjaink megosztásával! Itt napi szinten értesülhettek aktuális híreinkről, akcióinkról, eseményeinkről!
https://www.facebook.com/debreceniszatyor.

Folyamatosan várjuk ötleteiteket, visszajelzéseiteket, megjegyzéseiteket az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen! Ne feledjétek, hogy a Szatyor egy közösség, ahol mi magunk alakítjuk a dolgainkat - akár csupán azzal, hogy a véleményünket elmondjuk.

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information

Copyright © 2013. Szatyor Debrecen - Minden jog fenntartva! Az oldalt készítette: INF-GROUP Kft.

Downlaod Premium Themes