Szatyor-Hírek 2014. július

Hosszú ideje nem jelentkeztünk hírlevelünkkel, pedig igen sok minden történt ezalatt az idő alatt a Szatyor életében.

Az egyik legfontosabb változás az Újkertben történt, a nyári időszakban a piac ideje egy órával előrébb került. Szeptemberig a korábban szokott időpont helyett 16.00 és 17.00 óra között találjátok meg termelőinket a Közösségi Házban.

A tavasszal csatlakozó két új termelőnk, Hugert Ági (méz) és Juhászné Kriszta (sajt, joghurt) igazán remek tagjaivá váltak a kis csapatunknak, s reméljük, sokan megszerettétek kiváló termékeiket is.

Az elmúlt hetekben bizonyára sokan fölfedeztetek további két termelőt egyik-másik piacunkon:

Hajduné Bethlen Andrea csodálatos balkonládái és újrahasznosított alapanyagokból készült virágtartói igazi ékei lehetnek ablakainknak. Természetesen az érdeklődők belevaló holmit is találhatnak nála, gyönyörű, vegyszermentesen termesztett fűszernövények és sziklakerti növények sorakoznak asztalán hétről-hétre. Andreát elsősorban a Csapókerti piacon találják meg az érdeklődők, de sokszor megfordul az Újkertben is. Termékei hamarosan elérhetőek lesznek honlapunkon keresztül!

Kiss Mihály szépapja 200 éves receptjei alapján, különös gonddal, kézi erővel, szintetikus parfüm nélkül, a kecsketej hatóanyagainak felhasználásával és kizárólag természetes alapanyagokból készíti szappanjait, melyek igazán csodás érzést biztosítanak bőrünk számára. Ökogazdasága azonban a szappanokhoz használt kecsketejen túl egyéb kincset is terem, melyet a Sövénykúti Napfényszelet termékcsalád zár magába. Az aszalt zöldségeket és gyümölcsöket tartalmazó szeletek nyers, gluténmentes alapanyagokból készülnek hozzáadott cukor és adalékanyagok nélkül. Termékeit keressétek szerdánként a Tímárházban!

Régi termelőnk, Kökényessy György almaecettel, aszalványokkal, szárított fűszernövényekkel már egy ideje ugyancsak újra közöttünk van, egészségmegőrző portékái elérhetőek honlapunkon is, azokat a Csapókerti piacon vásárolhatják meg az érdeklődők.

Ahogy gőzerővel dübörög a nyár, sok új termék is megjelent a választékunkban az állandóan jelen lévő füstöltáru, pékáru, olaj, méz, sajtkínálat és egyebek mellett. Igazi zöldség- és gyümölcsdömpingben lehet része annak, aki ellátogat hozzánk. Harsogó paprikák, zamatos paradicsomok, színes cukkinik és padlizsánok, ropogós répák, káposzták és megannyi gyümölcs az ízletes málnától a ribizlin át a barackig, szilváig! Ezeket a vegyszermentesen megtermelt, megbízható forrásból származó vitaminbombákat mindenki nyugodt szívvel teheti az asztalra!

A nyár azonban mást is tartogat számunkra: a tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra megrendezzük a SZATYOR GARDRÓBOT!

Kérünk mindenkit, akinek van használt, de jó állagú felnőtt, vagy gyerek ruhája, hozza el nekünk a piacok alkalmával július 08. és július 19. között!
Gyűjtés után egy-két hét múlva a piacok idejében GARDRÓBOZUNK: mindenki kedvére válogathat a ruhák között! A ruháknak nem lesz előre meghatározott ára, azonban adományokat a mellettük elhelyezett becsületkasszába elfogadunk. A befolyt összeget a Szatyor Debrecen Egyesület működtetésére fordítjuk. Reméljük, hogy sokan találtok majd kedvetekre való holmikat!
Az újrahasznosítás/újrahasználás nemcsak takarékos, de környezetkímélő is!!!

Kövessetek minket Facebook oldalunkon is, ahol napi szinten értesülhettek aktuális híreinkről, akcióinkról, eseményeinkről! https://www.facebook.com/debreceniszatyor
Segítsétek munkánkat egy-egy megosztással, híreink terjesztésével!

Folyamatosan várjuk ötleteiteket, visszajelzéseiteket, megjegyzéseiteket az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen!
Ne feledjétek, hogy a Szatyor egy közösség, ahol mi magunk alakítjuk a dolgainkat - akár csupán azzal, hogy a véleményünket elmondjuk.

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information

Copyright © 2013. Szatyor Debrecen - Minden jog fenntartva! Az oldalt készítette: INF-GROUP Kft.

Downlaod Premium Themes