Szatyor-Hírek 2014. február

Kedves Szatyrosok, Barátaink és Érdeklődők!

Az elmúlt időszakban is azért dolgoztunk, hogy a város lakói közvetlenül a környéken munkálkodó gazdáktól szerezhessék be vegyszermentes, egészséges táplálékukat. Igyekszünk mind szélesebb kínálattal jelen lenni valamennyi piacunkon, természetesen megőrizve alapelveinket, az egészséges, fenntartható életet, termelést és fogyasztást.

Amint arról a korábbiakban tájékoztattunk mindenkit, új termelőkkel bővültünk. Fekete Zsóka díjnyertes mangalica húsáruit és Simon Imre búzafűlevét bizonyára sokak fogyasztják hetek óta nagy megelégedéssel.

Most újabb - de korántsem ismeretlen - termelőket szeretnénk mindenki figyelmébe ajánlani:
Antalné Magdi az Újkerti Közösségi Házban kapott lehetőséget kenyér- és pékáruinak értékesítésére, reméljük mind többen visszajártok majd hozzá!
Régi ismerősként köszönthetjük Tolnai Istvánt, aki gombaszakértőként szárított erdei gombával gazdagítja kínálatunkat. Őt előreláthatóan a Tímárházban és a Homokkerti Közösségi Házban érhetik el az érdeklődők.
Új termelőként üdvözölhetjük Balogh Jánost, aki feleségével, Juhász Judittal együtt fűszerpaprika-őrleményt, később dinnyét árusít majd nálunk.

Érdemes figyelemmel kísérni gazdáink kínálatát is, akik új termékekkel, akciókkal teszik változatosabbá termékpalettánkat. A legfrissebb ezek közül Elek Szabolcs két újdonsága, a mákpellet és lenmagpellet. Darálással mindkettőből liszt készíthető, ami ezt követően sokoldalúan fölhasználható. A részletekért keressétek Szabit, illetve tájékozódhattok honlapunkon a termékek leírásánál.

2014. február 21-én 17.30-tól Szatyor Klub indul a DMK Csapókerti Közösségi Házában (Süveg u. 3.), ahová minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk!
A Szatyor Klub célja a Szatyor Debrecen Egyesület értékeinek (fenntartható fejlődés, vegyszermentes termesztés, egészséges életmód, tudatos vásárlás) népszerűsítése, a Szatyor piac termelőinek és mások jó gyakorlatának megismertetése, terjesztése.
Az első alkalom témája: Mi is az a Szatyor Debrecen?
A kitűzött cél szellemében minden hónap 3. péntekén várunk mindenkit beszélgetéseinkre
, előadásainkra.

2014. február 12-én meghívott vendégei voltunk a DMK Belvárosi Közösségi Házában a "Belvárosi beszélgetések" programsorozatnak. Nagyon érdekes, tartalmas beszélgetés volt ez a közösség szerepéről, az értékeinkről, az önellátásról, a világ nagy problémáinak megoldási lehetőségeiről. Nagyon szépen köszönjük a szervezőknek a lehetőséget, az oda ellátogatóknak pedig a részvételt.

Sokat munkálkodunk a Szatyorért, de számtalan munka vár még ránk. Számítunk tehát mindenki segítségére! Ha van kedved segíteni munkánkat, érzel magadban kedvet fotózáshoz, szórólapozáshoz, kóstoltatáshoz ... stb., ne habozz jelezni azt felénk!
Ne feledjétek: a Szatyor nem egy szolgáltatás, hanem egy vásárlói és termelői közösség, így mindannyiunkon múlik a kezdeményezés sikere!

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information

Copyright © 2013. Szatyor Debrecen - Minden jog fenntartva! Az oldalt készítette: INF-GROUP Kft.

Downlaod Premium Themes